TarinammeHykkilän Huvilat ovat Sipilän monialaisen luomumaatilayrityksen yksi elinkeinoista. Maatalouden, metsätalouden ja lomamökkien vuokrauksen lisäksi maatilalla tehdään metallin alihankintatöitä. Sipilän tila sijaitsee Kanta-Hämeessä, Hykkilän kylässä Tammelassa. Kylästä löytyy merkintöjä ja tarinoita satojen vuosien takaa vanhoista asiakirjoista. Hykkilän kylä sijaitsee Kuivajärven aurinkoisemmalla rannalla, jonka vastapuolella siintää kaunis Saaren kansanpuisto harjumaisemineen, mistä myös taidemaalari Albert Edelfelt on saanut innoitteen Kaukolanharju auringonlaskun aikaan -maalaukselleen.

Hykkilän kylän kolmesta kantatilasta yksi on Sipilän tila. Me, Pekka ja Marjo olemme Sipilän tilan 22. isäntäpari. Talosta on ensimmäinen maininta vuodelta 1539. Sipilä suku on hallinnoinut tilaa vuodesta 1702 alkaen. Tämä vuosiluku löytyy tilan sukuviiristä, jossa on vuosiluvun lisäksi myös kruunun merkki. Tämä merkki tarkoittaa, että talosta lähettiin mies ja hevonen Ruotsin kuninkaan sotajoukkoihin 1600-luvulla. Ratsumiehet osallistuivat 30-vuotiseen sotaan Keski-Euroopassa. Suomalaisia ratsumiehiä kutsuttiin hakkapeliitoiksi.

Sipilän tila oli aikaisemmin perinteinen karjatila, jossa toimeentuloa on saatu myös metsästä. Lehmistä oli luovuttu jo aikaisemmin ennen kuin siirryimme Sipilän maatilan omistajiksi Hykkilään vuonna 1994. Silloin jo katselimme tilan rantoja, jotka sopisivat hyvin vuokrattaville lomamökeille. Sijaintimmehan on erinomainen Etelä-Suomessa, Tammelassa. Asia jäi hautumaan taka-alalle muita töitä tehdessä.

Vuonna 2003 vahvistui ajatus vuokrattavien lomamökkien rakentamisesta. Nimi Hykkilän Huvilat keksittiin helposti. Hykkilä-nimen alkuperä juontuu vanhasta hämäläisestä Hykkilän kylästä, missä lomamökit sijaitsevat. Kylästä voisikin kertoa monta mielenkiintoista tarinaa, mutta jääköön ne toiseen kertaan. Huvila taas on vanha, kesäasukkaiden käyttämä nimi vapaa-ajanasunnosta. 'Huvila' nimitys sopiikin hyvin Hykkilän kulttuurihistorialliseen ympäristöön.

Vuonna 2006 helmikuussa valmistui kaksi hirsimökkiä: Hiekkuri sekä Rantatörmä, ja jouluksi 2010 valmistui Rantapytinki-huvila, jotka kaikki suunniteltiin omien piirustusten mukaisesti.

Toiminnassamme haluamme huomioida ympäristöä ja paikallisuutta valinnoillamme. Lomamökkien energiatarpeesta tuotetaan n. 10 % Hiekkurin katolla olevilla aurinkopaneeleilla.

Hykkilässä on mahdollisuus kokea maaseudun rauhallisuus, hiljaisuus ja puhdas ilma, ei kuitenkaan kaukana palveluista. Meillä voi jokainen rentoutua omalla tavallaan. Me toivotamme teidät tervetulleeksi lomailemaan Hykkilän Huviloille.